Meteen naar de inhoud

Switching Talent als opstap naar meer samenwerking binnen de circulaire economie.

Circulaire economie is booming business. We zien dan ook enorm veel mooie projecten ontstaan, stuk voor stuk goede voorbeelden van meer circulair werken en ondernemen. De sector creëert ook veel nieuwe jobs: jobs die bovendien toekomstbestendig zijn, want het sluiten van materiaalkringlopen zal de volgende… Lees verder »Switching Talent als opstap naar meer samenwerking binnen de circulaire economie.

Switching Talent als opportuniteit voor samenwerking tussen reguliere en sociale economie

Switching Talent, het innovatieproject dat leren op andere werkvloeren mogelijk maakt, kan oplossingen bieden voor het doorstromen van doelgroepmedewerkers naar de reguliere economie. Bovendien kunnen reguliere ondernemingen op hun beurt bijleren van de mensgerichte aanpak die kenmerkend is voor de sociale economie. Organisaties uit de… Lees verder »Switching Talent als opportuniteit voor samenwerking tussen reguliere en sociale economie

Switching Talent maakt je opleidingsplan compleet.

Levenslang leren is een belangrijke pijler van de goedgekeurde arbeidsdeal. Als onderneming dien je vanaf 2023 een jaarlijks opleidingsplan en een individueel opleidingsrecht te voorzien. Zo’n plan kan zowel formele, georganiseerde opleidingen omvatten als informele opleidingen, on-the-job-training, zelfstudie of deelname aan conferenties. Het aanbod moet… Lees verder »Switching Talent maakt je opleidingsplan compleet.