Meteen naar de inhoud

Over ons

Switching Talent is een samenwerking tussen  Acerta Consult, Blenders vzw, Time4Society en VBJK/VCOK. Met financiële ondersteuning van het Europees Sociaal Fonds realiseren we leeruitwisselingen tussen individuele werknemers van verschillende organisaties en bedrijven. Het doel dat we daarbij voor ogen hebben is het versterken van competentie- en talentontwikkeling van alle betrokken medewerkers.

Aan de hand van de geleerde lessen ontwikkelen we een online platform dat de nodige tools, instrumenten en methodieken omvat om andere potentiële initiatiefnemers de handvaten aan te reiken zodat ook zij in staat zijn om leeruitwisselingstrajecten te realiseren.

ACERTA is als hr-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond loonverwerking, sociale zekerheid, vestigingsformaliteiten en de professionalisering van het hr-beleid. De groep ondersteunt ondernemers en organisaties in elke groeifase en bij elk hr-proces. De kracht van mensen, daar draait het om bij ACERTA. ACERTA wil zijn mensen optimaal inzetten om zo het menselijk kapitaal van ondernemingen te optimaliseren. Daarbij is ACERTA een partner voor starters, zelfstandigen en vrije beroepen, kmo’s en hr-professionals in privéondernemingen en overheidsinstellingen.

ACERTA telt meer dan 1300 medewerkers, verdeeld over 25 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Meer dan 1 starter op 5 passeert effectief langs ACERTA’s ondernemingsloketten. De groep beheert het statuut van 1 zelfstandige op 3 en 1 organisatie op 4 maakt gebruik van haar hr- en/of payrolloplossingen.

Ben je benieuwd wat Acerta in het kader van Switching Talent voor jou kan betekenen? Kijk dan hier: https://www.acerta.be/nl/werkgevers/switching-talents of contacteer Kristel Minten, kristel.minten@acerta.be.

BLENDERS wil een sensor zijn voor relevante noden en kansen in de samenleving. We verbinden dromen en ideeën van ondernemers, organisaties of andere creatieve geesten met de juiste kennis, middelen en ervaring zodat we samen innovatieve producten en diensten kunnen ontwikkelen. Dat alles met als doel om bij te dragen aan een betere leefomgeving voor iedereen. “Innovation by all, for all” dus!

Blenders zet met een 40tal medewerkers in op innovatie in 5 thematische clusters: impactgedreven ondernemen, inclusie, e-inclusie, krachtig spelen en biodiversiteit. Daarbij houden we de Global Strategic Development Goals voor ogen. Waar mogelijk schalen we innovaties op via impact-gedreven businessmodellen.

Ben jij een ondernemer of social profit organisatie in de Kempen of daarbuiten? Ben je benieuwd wat Blenders in het kader van SwitchingTalent voor jouw organisatie kan betekenen? Kijk dan op https://blenders.be/innovaties/switching-talent ofcontacteer Jan Van Laer, jan.vanlaer@blenders.be.

VBJK staat voor Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen: de opvang van baby’s en peuters in zowel gezins- als groepsopvang, de opvang en vrije tijd van schoolgaande kinderen, kleuteronderwijs en preventieve gezinsondersteuning. VBJK wil het werk dat professionals daarin elke dag verzetten versterken, verbeteren, verdiepen, verfijnen. Dat doet VBJK door procesbegeleiding, productontwikkeling en onderzoekswerk: projecten die zich telkens bevinden op het kruispunt van praktijk, beleid en onderzoek. VBJK verbindt daarbij steeds kinderen, ouders, professionals, beleidsmakers, onderzoekers en betrokken partnerorganisaties. 

VCOK is het Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang, met twee deelwerkingen: het sociaal-cultureel werk en de professionalisering van medewerkers in de kinderopvang. VCOK richt zich daarbij tot twee doelgroepen. Voor professionals in de gezinsopvang, groepsopvang en buitenschoolse kinderopvang verzorgt VCOK vorming, webinars, individuele coaching, lerende netwerken, teambegeleiding en maatwerk. Ouders, grootouders en andere opvoeders kunnen bij VCOK dan weer terecht voor workshops, vormingsreeksen, lezingen, webinars, ouder-kind activiteiten en participatieprojecten.

Ben je benieuwd wat VBJK/VCOK in het kader van SwitchingTalent voor jou en je organisatie kan betekenen? Kijk dan op https://vbjk.be/nl/projecten/switching-talent-jobshadowen-om-samen-te-leren-en-te-vernieuwen, contacteer Arne Van Schoors (arne.vanschoors@vcok.be) of Veerle Vervaet (veerle.vervaet@vbjk.be) 

Time4Society vzw ontstond in 2007 met het doel concrete CSR initiatieven te bieden aan organisaties en bedrijven. Steeds meer verwacht onze samenleving van werkgevers een bredere maatschappelijke invulling van hun rol. Een vertaling daarvan in de vorm van maatschappelijke teambuilding zien wij als onze kerntaak. Zo bouwen wij bruggen tussen de profit en non-profit sector.

Op professioneel vlak is vrijwilligerswerk in de vorm van maatschappelijke teambuildings een geknipte manier om het maatschappelijk engagement te tonen als organisatie. Maatschappelijke teambuildings zijn een verrijkende ervaring die bovendien veel persoonlijke voldoening schenkt, niet in het minst net omdat je een nuttige bijdrage levert aan de samenleving.

Jaarlijks organiseren we meer dan 500 projecten voor werknemerteams, samen goed voor tienduizenden vrijwilligersuren in de non-profit sector. 

Naast maatschappelijke teambuildings biedt Time4Society ook andere diensten ter ondersteuning voor het CSR-beleid:

Jaarlijkse Sustainability Events

  • Sustainability Professional of the Year: verkiezing van de Belgische Sustainability Professional, in samenwerking met VBO-FEB en Trendhuis
  • Sustainability  Night: verkiezing van de meest verdienstelijke Tijdgevers van het afgelopen jaar. 

Gepersonaliseerde events

  • Community Programs: structurele CSR-programma’s
  • Company Days: Make Your Own Teambuilding, Community day, projecten op maat
  • Communication tools: ondersteunende websites, duurzaamheidsrapportering, …
  • CSR Masterclasses

CSR-coaching

  • How to becomeSDG-Fit®: hoe duurzaamheid integreren met de SDG’s als kompas
  • Duurzame HR-toolsTime4YourTalentTime2Grow, Switching Talents, e.a.
  • CSR- workshops

Ben jij een ondernemer of social profit organisatie?  Ben je benieuwd wat Tim4Society in het kader van Switching Talent voor jouw organisatie kan betekenen? Kijk dan hier: https://time4society.com/nl/switching-talent of contacteer Laila Ekchouchou, laila.ekchouchou@time4society.com.