Meteen naar de inhoud

Switching Talent als opportuniteit voor samenwerking tussen reguliere en sociale economie

Switching Talent, het innovatieproject dat leren op andere werkvloeren mogelijk maakt, kan oplossingen bieden voor het doorstromen van doelgroepmedewerkers naar de reguliere economie. Bovendien kunnen reguliere ondernemingen op hun beurt bijleren van de mensgerichte aanpak die kenmerkend is voor de sociale economie.

Organisaties uit de sociale economie kunnen nog heel wat knowhow opbouwen van de reguliere economie: Hoe kunnen zij als onderneming verder professionaliseren: de eerstelijnsverantwoordelijken, de ploegbazen. Vele organisaties hebben leerbehoeften op vlak van processen, operationele aspecten, leren op vlak van boekhouding … 

Daarnaast hebben nogal wat organisaties binnen de sociale economie moeite met het vinden van geschikte plaatsen om hun medewerkers te laten doorstromen. Via Switching Talent zouden doelgroepmedewerkers op een laagdrempelige manier gedurende enkele dagen bij kunnen gaan leren in een andere onderneming en proeven wat het betekent om mee te draaien in zo’n ander bedrijf. Een switch naar een andere setting waar de arbeiders soortgelijke werkzaamheden verrichten, zou al een positief effect kunnen hebben op hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen. 

Ook omgekeerd beschikken organisaties uit de sociale economie over heel wat expertise waar reguliere ondernemingen van kunnen leren: Bvb Hoe begeleid je zwakkere profielen op de werkvloer? Hoe hanteer je een mensgerichte aanpak op de werkvloer Hoe omgaan met anderstaligheid op de werkvloer…

Daarom deze dubbele oproep:

Voor de sociale economie: Ben je zoekende naar leerwerkplekken in andere ondernemingen voor je doelgroepmedewerkers? Aarzel dan niet om ons te contacteren en dan bespreken we wat Switching Talent kan betekenen om jullie hierbij te helpen.

Voor de reguliere economie: Heb je als bedrijf leerwerkplekken voor medewerkers uit de sociale economie? Wil je bijleren van de mensgerichte aanpak van de sociale economie? … Aarzel dan niet om ons te contacteren en dan bespreken we wat Switching Talent voor uw bedrijf kan betekenen.

Het Switching Talent Team van Blenders staat klaar om de krachten te bundelen. Hopelijk kunnen deze uitwisselingstrajecten verduurzamen tot een mooie samenwerking tussen reguliere en sociale economie.