Meteen naar de inhoud

Switching Talent maakt je opleidingsplan compleet.

Levenslang leren is een belangrijke pijler van de goedgekeurde arbeidsdeal. Als onderneming dien je vanaf 2023 een jaarlijks opleidingsplan en een individueel opleidingsrecht te voorzien. Zo’n plan kan zowel formele, georganiseerde opleidingen omvatten als informele opleidingen, on-the-job-training, zelfstudie of deelname aan conferenties. Het aanbod moet op 31 maart voorgelegd zijn aan je medewerkers. Tijd dus om er snel werk van te maken.

Ondernemingen met gemiddeld 20 of meer werknemers moeten immers een individueel opleidingsrecht van meerdere dagen per jaar garanderen. Het uitgangspunt is dat elke voltijdse werknemer voortaan beschikt over minstens vier (in 2023) of vijf (vanaf 2024) opleidingsdagen per jaar.

Met Switching Talent bied je je medewerkers de kans om op een unieke nieuwe manier te leren. Switching Talent biedt individuele werknemers namelijk de kans om gedurende korte tijd ongeacht statuut / leeftijd / functie / … mee te lopen in een andere, nieuwe, prikkelende werkomgeving.

Deze innovatieve en krachtige leeromgevingen komen tegemoet aan specifieke leerbehoeften van deelnemers. In samenspraak met de deelnemers zoeken we omgevingen waar zij de kans krijgen hun blik te verruimen, hun expertise te delen en nieuwe inzichten te verwerven. Leren op deze ervaringsgerichte manier garandeert een optimaal leereffect én vergroot motivatie en betrokkenheid.

Meer weten over Switching Talent? Ontdekken hoe jij Switching Talent mee in je opleidingsplan kan aanbieden? Contacteer ons via info@switchingtalent.be