Meteen naar de inhoud

Switching Talent sluit in schoonheid af.

De bereidheid van volwassenen om te leren blijft volgens het laatste OESO rapport in Vlaanderen laag, té laag. Dat was één van de belangrijke redenen om het SwitchingTalent project vorm te geven. Hiermee wilden we alternatieve inspirerende en waardevolle leerervaringen mogelijk maken voor werknemers in Vlaanderen en zodoende het opleidingsaanbod voor werknemers verbreden. Dit is belangrijk omdat volgens het nieuwe opleidingsplan elke werknemer vanaf 2024 recht heeft op 5 dagen opleiding per jaar.

Afgelopen maand werd het project afgerond met een slotevent. Hier deelden we de mooie resultaten en enkele hartverwarmende getuigenissen van deelnemers. Meer dan 150 deelnemers namen, met groot enthousiasme deel aan het project. En ondanks het feit dat het project officieel werd afgerond, kunnen mensen nog steeds deelnemen aan deze manier van leren. Met een draaiboek geven we organisaties en bedrijven de tools in handen om zelf switch trajecten op poten te zetten. En we zijn druk in de weer om ervoor te zorgen dat ook enkele organisaties (waaronder hopelijk wijzelf) de dienst kunnen aanbieden aan geïnteresseerden. Kon je er niet bij zijn op 18 december tijdens het slotmoment? Niet getreurd. Je kan het hier herbekijken!

Vanaf 24 januari vind je op deze website ook het draaiboek en allerhande tools die het mogelijk maken ook zelf aan de slag te gaan met Switching Talent.